Mora – en skidmetropol med snögaranti

Mora erbjuder fantastiska skidmöjligheter i ett av Sveriges absolut bästa spårsystem.

Aktuell Spårinformation: Mora / VasaloppsArenan

För träning på egen hand finns ett varierat 120 km långt spårsystem, varav 26 km elljus direkt i Vasaloppsspåret från hotellen och Mora centrum. I de höglänta delarna av spårsystemet hoppas vi på natursnö i slutet av oktober. 

Snögaranti från den 8 november

Direkt kylan kommer produceras konstsnö, som läggs ut i god tid på Skidstadion och i Vasaloppsspåret, för att få en tidig skidpremiär och bra grund under natursnön.

Lagrad snö

Lagrad fjolårssnö läggs ut i Vasaloppsspåret från Mora centrum via Mora Skidstadion inkl. en slinga, samt vidare mot Eldris. Senast den 8 november klockan 17.00 garanteras skidåkning i Mora och målet är att kunna erbjuda ett 8 km långt tur och retur-spår.

Ny konstsnö

Produktionen av konstsnö startas på Mora Skidstadion och i Oxberg direkt när kylan kommer i oktober/november. Snön som produceras på Mora Skidstadion används för tidig snösäkring på sträckan mellan Mora och Eldris, 17 km tur och retur. Snöfabriken i Oxberg används i första hand för sträckan mellan Eldris och Evertsberg samt som reservlager inför Vasaloppsveckan.

Natursnö

Förhoppning om natursnö i slutet av oktober, speciellt i spårsystemets högterräng.