Staffanstaven - Webshop

STAFFANSTAVENS DÄMPARE GER DIG BÅDE SNÖKÄNSLA OCH EN BRA STÖTDÄMPNING VID STAVISÄTTNIGEN I ASFALTEN. 

Den inbyggda fjädern ger en perfekt simulering av snöisättningen där snön trycks ihop innan du kan sätta fult tryck på staven. Till detta så skonar den även armbågar och axlar för den hårda asfalten.

Även om just du inte är skadad så kommer du att känna att det blir skönare att åka, att spetsen fäster bättre i asfalten och slits inte i samma grad. Stavens ”pendel” behålls tack vare att dämpningen sitter i stavhandtaget och ingen extra vikt i spetsen.  

Staffanstaven har inte bara den unika dämparen vi har de perfekta stavarna för motionärer och elitmotionärer – Red Carbon, Swix Rooadline 2 och Roadline 1.

Stavpendeln bibehålls tack vare att dämpningen sitter i stavhandtaget

HISTORIEN OM STAFFANSTAVEN

Staffan Larsson, Moraåkaren som fick avbryta satsningen mot OS i Lillehammer 1994 pga en knäskada. Han slog i stället igenom som långloppsåkare i sitt första Vasalopp 1994, då han som förste man stakade sig igenom hela Vasaloppet och kom på en mycket hedrande 5:e plats. Knät läkte ihop och 1999 vann han Vasaloppet.

Under sin rehabilitering träffade Staffan Gunnar Winroth. Under Staffans rehabilitering inspirerades Gunnar att lära sig åka rullskidor. Gunnar blev i och med detta medveten om impulsproblemet, tog fram en lösning, en dag knackade han på hos Staffan för att starta ett samarbete.

Gunnar Winroth har under decennier arbetat med ortopediska skador – de första 10-15 åren mest akuta skador i form av frakturer och ledbandsskador. De senaste 20 åren har han allt mer behandlat belastningsskador i idrott eller arbetsliv – ”ortopedisk medicin”.  Där ingår träning, rehabilitering och ibland operationer.

Men även Staffan Larsson räknas in bland uppfinnarna i företaget. Det var hans genomgripande förslag som la grunden för vår nuvarnade dämpar-konstruktion.

VILKEN DÄMPNING PASSAR MIG?

Soft (Mjuk dämpning): Om du har problem med axlar och/eller armbågar när du åker

Normal (Normal dämpning): Om du är motionär (startled 6-10)

Elit (Hård dämpning): Om du kör långa stakpass och jagar tider på Vasaloppet (startled 1-5)

Super Elit (Extra hård dämpning): Passar eliten

De flesta elitåkarna kör med Elitdämpningen på sina stavar för att få en snökänsla i stavisättningen. Bland dessa åkare kan nämnas Johanna Hagström, Moa Olsson, Maja Dahlqvist, Leo Johansson, Calle Halfvarsson, Moa Lundgren, Eric Rosjö, Lousie Lindström m.fl.

STAFFANSTAVEN DÄMPARE – MONTERINGSSATS

StaffanSTAVENS dämpare kan anpassas till de flesta stavar av olika märken, diametern på stavröret får inte dock inte vara större än 17mm.

Våra dämpare tillverkas bara i komposit kolfiber/kevlar. Genom att kevlar är en hårdare och segare composit kan vi göra dämparen lite lättare och lite smalare men ändå lika stark som tidigare.

Monteringsbeskrivning medföljer.