Träna på egen hand

i motions- och skidmetropolen Mora

Mora erbjuder fantastiska möjligheter att träna/motionera på egen hand, sommar som vinter. Många känner till Vasaloppsspåret, kanske VasaloppsArenan och Siljansleden för vandring/löpning och cykel, men här finns också en mängd motionsstigar samt ett nät av löp och vandringsleder mellan de gamla fäbodarna.

Lägg därtill fina, upplogade banor för långfärdsskridsko på Siljan och Orsasjön, fina mountainbikestråk, orienteringsområden, rullskidvägar och kanotmöjligheter.

Gammal eller ung, motionär, elit – alla får plats.
Privat, grupper, företag och klubbar… 
Välkomna till Mora!

Mora Skidmetropol / Vasaloppsarenan

Mora är en Skidmetropol med 120 km spårsystem från Moracentrum. Från Mora Skidstadion prepareras dagligen för skate och klassiskt i omväxlande terräng, med bland annat det 26 km elljusbelysta spåret via Mora centrum. Fäbodrundan – ett långspår på 35 km för Vasaloppsmotionärer, som passerar Moras snösäkra ”skidparadis” Norra Garberg, där Moraåkarna grundlagt formen sedan Mora-Nisses storhetstid. Rostbergsrundan – en elitbana på 7 km med anslutningsspår på 4 km från Eldris och en ny skidskytteanläggning vid skidstadion.

I de höglänta delarna av spårsystemet hoppas vi på natursnö i slutet av oktober. Direkt kylan kommer produceras konstsnö, som läggs ut i god tid på Skidstadion och i VL-spåret, för att få en tidig skidpremiär och bra grund under natursnön.

Skidspår i Mora

Det finns 120 km sammanhängande skidspår i Mora, med elbelyst anslutningsspår från Mora centrum, samt Vasaloppsspåret från Vasslan till Sälen!

Aktuell spårinformation Mora / VasaloppsArenan

Vasaloppsspåret 90 km spåras hela vintern. Kontrollerna i Hökberg och Eldris har serveringar öppna på helgerna i januari och februari

Elljusspår 26 km på Mora Skidstadion från Mora centrum.

Dagspår 15 km på Mora Skidstadion, 2,5 km från Mora centrum.

Norra Garberg i spårsystemets höglänta delar. Moras skidparadis på 520 m.ö.h i vildmarks/fäbodmiljö, som är snö- och temperatursäkert, med historiska traditioner sen Mora-Nisses tid. Här har IFK Mora-åkarna, med Mora-Nisse i spetsen, grundlagt formen genom åren. Servering öppen på helgerna.

Fäbodrundan 35 km långspår genom sju fäbodar med bl.a. Eldris, Hökberg och Norra Garberg.

Rostbergsrundan 6 km elitspår.